Hösthimlen kommer med hopp om fördjupning, stillhet och ro men även med sprakande färg. Färger som bara himlavalvet själv kan skapa.
När luften blir krispigare och färgerna skarpare så får jag ofta mer energi och lätthet i steget. Det är någonting med höstenergin som tilltalar mig. Jag vet att det är många som har det precis tvärtom. Att de mörkare kvällarna och kylan kan kännas som om det kryper innanför skinnet och stänger in. Jag har inte skrivit så många gånger här på min bloggsida. De senaste, nu ganska många åren har varit turbulenta och fyllda med ”att göra listor” och måsten. Det är ju inget ovanligt med det men det har varit tunga måsten utan så mycket ”höst-energi”. Att ensam plocka ihop nästan allt som fyllt en familjs liv, där varje enskild liten pryl behövde ett beslut av mig för sin framtid, tog både lång tid och energi och var varken kul eller spännande. Förra gången jag flyttade var vi fyllda av framtidstro och nystartsglädje. Vi var en hel familj som fyllde husets alla vrår. Den här gången var det allt annat än det. Att barnen flyttat var helt som det skulle och att min gamla mamma behövde nytt hem likaså. Men sen var det allt det där som jag och min själsfrände, men nu avlidne man, hade samlat på oss. Saker som vi tänkt ha med oss framåt i livet men som nu inte längre var det liv jag skulle till. Ja, många saker var det och en hel del tårar fälldes när möbler och prylar hittade nytt hem eller kördes till sopstationen. Vi behöver alla gå igenom den här fasen i livet men jag hade inte tänkt att det skulle göras riktigt än. men nu när allt är klart är det väldigt skönt att ha rensat och gått igenom allt. Jag har idag bara de saker med mig som jag verkligen valt ut och vill ha kvar. Det är på många sätt befriande.

Men nu, nu är allt det klart. Jag är i nyorienteringsfas i nytt boende med nya grannar och ny utsikt. Jag har förmånen att ha kunnat välja min utsikt och min nya plats. Jag är prioriterad och djupt tacksam över den valmöjligheten. Det har tagit mig ett helt år att landa i mitt nya hem men den här höst känner jag äntligen att ”hösthimlen kommer med hopp om fördjupning, stillhet och ro”. Jag längtar extra mycket efter just stillhet och ro och ser fram emot att få tända ljus, slappa i soffan och sova gott på nätterna.
Under de här åren har jag behövt ge mig själv massor av tid, ofta dagligen, för att hitta kraft att gå framåt. Jag har gjort andningsövningar och egna inre resor för att kunna känna mig grundad och i kontakt med både min kropp och knopp. Nu vill jag gärna dela med mig av den ”teknik” som jag hittat fram till och erbjuder dig nu att få prova. Kanske du också kan ha glädje av den. Läs mer om min Meditations-resa under Aktuellt här på sidan. Där kan du även läsa vilka övriga sessioner jag erbjuder. Jag önskar dig en höst med så mycket färg och frisk luft som du önskar och du är varmt välkommen att höra av dig till mig om du har frågor eller funderingar. Mvh Ghill