Vi går mot slutet av det märkligaste år som jag tror att vi alla upplevt och nu vill lämna.

Vi närmar oss ett nytt år, ett år som jag tror att de flesta av oss längtar efter.

Vi längtar efter att få nystarta, börja om och kanske tom få en möjlighet att ”göra om och göra rätt”.

Vi längtar efter samvaro, upplevelser, kunna röra oss fritt i samhället, åka vart vi vill och träffa alla vi har lust med.

Men om vi kunde vrida klockan tillbaka… skulle vi då vilja det? Är det verkligen så att vi vill ha tillbaka allt det vi hade och tog för givet för ett år sedan.

Självklart skulle jag önska att vi alla slapp sjukdom, restriktioner och död pga av pandemin. Men allt det andra…. vill jag verkligen ha tillbaka allt det?

Jag har på något sätt tyckt det varit skönt att inte ens behöva fundera på att åka bort, planera och skapa eller vara med på olika sammankomster eller events etc.

Jag har under det här året kunnat ägna mig mer åt meditation och skogspromenader och det har gett mig ett större lugn och mer närvaro i nuet.

När jag redan i mars blev sjuk i Covid-19 så var just meditation och promenader det enda jag orkade under ganska många månader. Jag har fortfarande en del kvarvarande symtom men jag blir bättre och bättre. Jag vet att jag klarat mig rätt lindrigt undan och att många andra har drabbats oerhört hårt av kvarvarande problem så jag känner mig priviligierad. Jag har inte förlorat ett jobb, jag har inte ett jobb som jag inte orkar med  pga. av de kvarvarande symtomen, jag behöver inte oroa mig för min bostad och jag har inga barn som bor hemma längre. Jag är lyckligt lottad som kan styra mina dagar själv och har verkligen kunnat sjunka in i min grotta här där jag bor.

Den ökade närvaron i nuet och det fördjupade lugnet inombords har gett mig en skarpare och mer utvecklad förmåga att kunna hjälpa andra rena och rensa bort det som inte längre behöver hållas kvar. Jag har nu allt fler klienter som just längtar efter att få rensa bort och nystarta utan de gamla ”ryggsäckarna”.

De bär gemensamt en längtan:

  • att få släppa taget om det gamla, det som inte längre behöver få ta upp plats inombords.
  • att tillåta det innersta jaget att få en röst och ge den plats att uttrycka sig och få hjälpa till att skapa det nya livet.
  • att välkomna ett liv i större frihet och enkelhet med mer energi och glädje.
  • att få rena sig från alla det gamla nedärvda tanke-känslo- och beteendemönstren, det vi fått med oss via modersmjölken och barndomen från våra familjer och kulturer.
  • att få släppa de gamla tiderna och välkomna något helt nytt.

Jag vill och vågar tro att det är en gemensam dröm vi bär runt hela vårt vackra klot och det blir skönt att få välkomna in ett nytt år.

Är det här även din dröm? Är du redo att släppa taget och välkomna något nytt?  Då är du välkommen att boka in ett samtal med mig via telefon så kan vi talas vid om hur jag skulle kunna vara till din hjälp.

 

PS. Bilden är skapad at Marie J Ytterman en av mina lärare och inspiratörer